Arkiv

Arkiv for august 2009

På tur med Jimmy

31 august 2009 1 kommentar

Idag har vi vært på tur med Minna sin gode kompis Jimmy, som alltid er det sor gjensynsglede når de treffes. Jimmy hyyler av glede og Minna løper som en gal frem og tilbake mellom Jimmy og eieren Astrid.

Vi var på ett av våre favorittsteder og endelig er også jordene høstet. Så da fikk de i tillegg til å løpe på skogsveien ta seg noen runder på jordene. Minna først med Jimmy i hælene irritert for å ikke klare tempoet til Minna :o) Så nå har jeg en utslitt Minna i hundesenga med hodet godt gjemt under teppet og der blir hun vel mesteparten av dagen! Hadde planer om å beise gjerdet når jeg kom hjem men værgudene hadde bestemt seg for at det var på tide med regn så siste del av turen var det bare å ta på seg regnjakken. Ja, ja det finnes alltids noe å gjøre innomhus også….

 

På tur

Fotosession…..

29 august 2009 2 kommentarer

Ja det er jammen ikke enkelt å få med alle hundene på ett bilde, tror det må planlegges dagen før. For det første må jeg slite ut hundene så de gidder å sitte stille i mer enn 2 sekunder, så må det handles inn noe ekstra godt for å få oppmerksomheten til dyra. Med andre ord hendte ikke det idag….

Pippi og Tim reiser i morgen og siden Hedda også var her tenkte jeg det var en god ide, men det var det altså ikke. Hedda er blitt en gammel dame nå, det synes ekstra når hun sitter sammen med de andre hundene.

Tror desverre at jeg snart må investere i nytt kamera om ikke så lenge, det »gamle» henger ikke helt med og  er blitt veldig treigt. Vi får se når jeg har råd til å investere i ett nytt.

4 hunder

En vanlig fredag

28 august 2009 1 kommentar

Freeeedag!

Våknet med en ekstra god følelse idag :o) Hva som var grunnen vet jeg ikke men godt er det å våkne med en ekstra god følelse. Hundene ble luftet, en hjemmeside ble oppdatert og treningen ble unnagjort. Deretter kafèbesøk med en god kake til dessert.

Deretter til veterinæren for å handle hundefòr (har byttet til Specific som jeg  forøvrig er veldig fornøyd med). Hjem spise middag og fòre hunder. Og så en god og etterlengtet kopp te! Noen dager er bare spesielle uten en grunn.  Livet er godt! I kveld skal jeg meske smågodt til jeg blir kvalm, ingenting er som en fredag 8)

host09

Turer

27 august 2009 1 kommentar

Uka har gått med til diverse som jeg skulle ha gjort for lenge siden, eller dvs. maling av stakittgjerde er litt vanskelig å få gjort når det regner ute. Har også fått malt utbygget 2 strøk, men det må nok males 1 strøk til i høst.

Minna i ett filosofisk øyeblikk

Minna i ett filosofisk øyeblikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turer med 4 prikker går greit når man tar to i slengen. Minna og Pippi får trimmet seg sammen, mens Tim og Alice konkurrerer om hvem som kan løpe mest på tur….. Tim og Alice har arvet Hettie sin løpsstil og det går virkelig unna i skogen når de løper! Problemet er at de tar ingen hensyn til stokk og stein og mer enn en gang har Alice vært hos veterinæren og fått sydd dype rifter. Så det gjelder å finne plasser uten for mye kvist og kvast på bakken når man skal ha de med på tur. De har dessuten funnet seg 2 fine badedammer som de dupper seg i hver morgen, våte og fornøyde når vi kommer hjem.

Pippi har arvet Hedda sine gener, løpe kan hun men ikke akkurat i samme stil og fart som de andre. Mens Minna tar seg noen lange runder inn i skogen står Pippi ofte og venter på stien at hun skal komme ut av skogen igjen. Og hvis Minna løper uti vanndammene blir Pippi bare stående på kanten og løfter opp bena så hun ikke blir våt.

Det er rart å se at samme rase er så forskjellig på noen området. Mine bryr seg svært lite om dårlig vær mens Hedda og Pippi står på trappa og tripper hvis det skulle regne ute.

Søndag reiser Pippi og Tim hjem igjen, da skal jeg så smått begynne å innrede rommet som nå er ferdig utvendig.

Minna innvier hagen

Minna innvier hagen

Morgenstund har gull i munn!

23 august 2009 2 kommentarer

Den fineste tiden på dagen er morgenen. Etter at hundene har fått sin skogstur, spist maten sin og tigget av havregryngrøten som er igjen etter frokosten min senker roen seg i huset. Det er vel den tiden på døgnet de er mest fornøyde?  Akkurat nå gjelder det å være først ferdig med spisingen så de kan »slåss» om senga som står ved pc’en. For øyeblikket er det 5 dalmatinere her og med bare plass til 2 i senga gjelder det altså å være raskt ute . De resterende må nøye seg med å ligge i bur eller på ett teppe på gulvet.

Jeg er iallefall fornøyd når hundene er fornøyde, da er det tid for min første kopp med te for dagen, som også er den beste for dagen. Tidlig på dagen gjør man seg også de beste tankene for dagen. Før man får  mange inntrykk via media.

Fra en tur i vår

Fra en tur i vår

 Jeg har til daglig 3 forskjellige ruter jeg velger mellom når jeg lufter hundene, men akkurat nå er vi nede i 2. I sommer har de »rasert» den ene skogen vi bruker til å gå tur. Av en eller annen grunn har jeg alltid trodd at man tok ut skog på vinteren, for å skåne underlaget og sist men ikke minst la dyrene som har reir få være i fred? Det er altså båndtvang på sommeren i skogen for hunder, men å rasere alt iberegnet reir for dyrene er ok?

Man får vel kanskje også ett litt annerledes forhold til naturen når man bruker den hver dag sommer som vinter, man legger merke til hvor hakkespetten holder til, og hvor maurtuene er, og det er vemodig å se at trærne og tuene blir borte. Den fine skogsveien ser akkurat nå ut som en eneste stor gjørmehaug. Godt er det iallefall at man har flere veier å velge mellom.

Vi har nå fått ett nytt tilskudd av en firbent i nabolaget, og Minna gleder seg nok til ett nærmere bekjentsskap.

Nei, nå får man vel bare hive seg over malespannet i finværet!