Arkiv

Arkiv for oktober 2010

En litt forsinket oppdatering

31 oktober 2010 1 kommentar

Blir litt langt tid imellom oppdateringene for tiden :o)

Arne er her forsatt og skal være her til 11 november, han er jo ikke store problemet akkurat. En trivelig gutt, med energi!  Bra man har noen jorder som ikke er pløyd opp ennå ;O)

Forrige uke var det litt dramatisk for en av valpene i det siste kullet, stakkars Daim spiste opp en leke, eller rettere sagt den gikk ned hel. Dermed var det med alle midler å håpe at den kom ut av seg selv. Desverre endte det i operasjon, som heldigvis gikk bra! Det er vel en vekker til oss alle som har valper om hvor glupske de kan være, heretter blir det verken små leker eller tyggepinner her i huset til de blir større…

Casper er her forsatt, nesten litt vanskelig å gi ham ifra seg nå… men jeg håper forsatt det dukker opp noen som passer perfekt til Casper. Der han kan få bo og ha det bra, og som er såpass nære at jeg kan få ha med på utstillinger innimellom. Virker som mange misforstår hva avtalen går ut på, så kanskje jeg må forandre på teksten i annonsen? Noe å tenke på iallefall.

Vel, utenom det er det vel ikke så mye nytt på Skreia!

Høst og hunder

14 oktober 2010 2 kommentarer

Egentlig hender det ikke så mye nytt her.

Har endelig tatt opp gulvet i hunderommer fått lagt asfaltplater, isolasjon og alt det andre som hører med. Kan bare si at gulvplater IKKE er lett å håndtere alene… Men nå er gulvet på plass, og gulvbelegg bestilt. Kan nesten ikke ha noe annet på gjeste/hunderommet, uten å ruinere seg. Tror kanskje man kunne ha hatt bambusgulv (?) men jeg holder meg til gulvbelegg der.

Når jeg har valpekull legger jeg i tillegg ett belegg opp på som går et stykke opp på veggen, så ødelegger man verken vegger eller gulv. Eller blir bare rommet brukt til hundene når de skal være alene hjemme. Så det skal se litt ordenlig ut når man kanskje skal ha noen overnatting gjester der.

Arne blir her en stund til siden medeieren desverre måtte tilbake på sykehuset, men det er ikke store problemet at han er her, men det merkes at man har en ekstra hund hjemme.

Heldigvis er søsteren min så snill og har Alice for tiden, som jeg har skrevet tidligere trives nok Alice best som alene hund, så hun har det nok som plommen i egget der :O) Valpene vokser i rekordfart. Casper er her ennå siden det ikke har dukket opp noen jeg synes han kan få flytte til. Men han flytter nok før eller senere!

Lørdag er det en snartur til Oslo for å hente ny verandadør til hunderommet. Så er det vel bare å kaste seg på neste prosjekt som enten er gulvet i hallen, eller det kommende klesrommet…

Ett bilde av peanut tatt for ett par dager siden, ha en fin uke/helg!

Dot.Com's Java Script

Sosialisering

1 oktober 2010 1 kommentar

Casper og Peanut på felleskjøpet for sosialisering

Ikke alltid lett å få sosialisert valpene man har igjen nok, tror de aller fleste  oppdrettere sliter med dårlig samvittighet i forhold til akkurat det.. Men turer ut alene hver dag får de, for å oppleve mennesker og andre dyr, men såklart blir det litt annet enn en valp som  reiser ved 8 uker og blir alene hund. Og som får være med matmor/matfar på jobb, og alt av fritidsaktiviterer, familieselskap og på turer både i by og mark.

Jeg får ofte spørsmål om å passe noen av hundene jeg har oppdrettet, iblandt har jeg mulighet og iblandt ikke. Akkurat nå er Arne her, og  Kitty er hos søsteren min, de kan av en enkel grunn ikke være sammen, Kitty har løpetid….Og jeg orker ikke utsette meg selv eller de andre som bor her for en kanskje hylende stressende Arne, Kitty, Minna og Alice + 2 valper som krever sitt. Det holder å passe en hund om gangen 🙂 Og siden jeg eier halvparten av Arne går han foran de andre som spør om jeg kan passe hunden for en periode. Strengt tatt er det ikke så enkelt å passe andre hunder, såfremst de ikke er så unge som Arne og Kitty, eller er hanner.

Dot.Com's Hippy Shake ''Arne'' ute på tur

Alice er ikke den enkleste med hunder som skal være her, hun slåss ikke men er veldig streng og det er jo ikke alle hunder som vil være nederst på rangen. Hun trives nok aller best med å bo sammens med 1-2 hunder alt over det blir hun fort utilpass av. Og jeg tar ingen sjanser etter en episode jeg hadde for noen år siden.  Tim og Pippi er det jo ingen problem med siden de praktisk talt har vært her mye i helgene, og de sklir rett inn i miljøet og rutinene. Mens det er alltid litt mer stressende når nye hunder skal være her, de skal tilpasse seg rutinene, hvor de får ligge og mattider.

Tror de aller fleste hundeeiere synes det er traumatisk å sette hundene sine på pensjonat, men heldigvis viser det seg at de aller fleste hunder takler det å være på pensjonat veldig bra. I utgangspunktet synes jeg man godt kan være skeptiske, for det finnes sikkert enda noen som ikke er bra, men de klarer man nok selv å luke ut ved å dra på besøk før hunden skal være der i pensjon. Det verste  er hvis det er mange bokser på ett rom, begynner en hund da å bråke kan du være sikker på at det blir ett lurveleven uten like.

Det aller beste er at det er ett lite pensjonat, som tar færre hunder og har mer tid til hver hund, da betaler jeg heller litt mer.  Og at det ikke er 10 forskjellige som jobber med hundene, dess færre dess bedre (min personlige mening). Alt behøver ikke være så fancy så lenge hundene har det bra, og får dekt sine behov!