Arkiv

Arkiv for desember 2009

O jul….

31 desember 2009 1 kommentar

Vips så var mesteparten av jula over, og godt er vel det, deilig å spise normalt igjen. Ganske absurd å tenke på hvor mye vi i den vestlige verden stapper i oss i løpet av jula. Graderstokken krøp godt ned mot 20 tallet og da var det godt å kunne være inne og kose seg. Blir ikke verdens lengste turer i minus 20, men hundene virker ganske fornøyd med korte turer når det er så kaldt, og da har heller ikke matmor dårlig samvittighet. Jordet har jeg begynt å tråkke opp, og nå like over nyåret (i morgen vil vel det si) er det bare å begynne å tråkke opp stien i skogen. Vurdere på om jeg skal investere i truger i år, siden det er såpass mye snø.

 Jula var veldig koselig med familiebesøk, og det mest morsomme er tanteungenes og spesielt den eldste sin spenning over jula. Tim var her til julaften morgen, og det gikk veldig bra med ham og barna. Han var bare glad og fornøyd som resten av gjengen. Minna er blitt betydelig roligere og har heldigvis ikke store behovet for å være så ivrig på Hannah. Alice er bare fornøyd over at Benjamin sitter på gulvet sammens med henne.Koselig rett og slett!

 Noen nyttårsforsett har jeg vel ikke, eller rettere sagt har jeg det holder jeg det for meg selv 🙂 Håper iallefall at Pippi får valper i 2010! Og ett større kull enn sist.

Det jeg gleder meg aller mest over fra året som har gått, er at begge valpene fra G-kullet fikk veldig bra hjem med aktive eiere. Og at Mia som ble omplassert igjennom meg havnet hos  en fantastisk familie ! Ellers alle fine bilder og tilbakemeldinger fra valpekjøpere, og selvfølgelig husker man de som er blitt borte. Men sånn er vel livet?

Godt nyttår !

En liten te pause!

19 desember 2009 1 kommentar
Minna
Minna

En liten pause i de siste forberedelsene til jul! Som vanlig finner man på mye som strengt tatt kunne vært gjort på en annen tid, og ikke like før jul.  Men nå er iallefall lille stuen ferdig, veggen er nede , listene er på plass og foringen på gulvet er ferdig. Veggene og taket er malt, så nå ser det neste ut som stuene hører sammen :o) Nå er det bare småting som litt vasking og litt baking igjen. 

Pippi ble inseminert på NVH på torsdag, så nå får vi bare håpe på valper og at det blir flere enn sist. Denne gangen ble det tatt blodprøve først, reiste innover på søndag og mandag ble blodprøven tatt og den viste at tiden ikke var inne før onsdag tidligst. Så onsdag forsøkte Kirsti G. Og Anders en  vanlig parring men som de forrige gangene gikk det ikke. Så Torsdag dro Kirsti med Dalmo’s Aragon The First og Anders med Pippi på NVH så Pippi ble inseminert. I følge veterinæren var det perfekt timing og det skulle holde å gjøre det en gang. Så nå får vi bare vente 9 uker å se om det blir noen valper. Anders og Thorbjørn har vært så snille og lånt meg Pippi til å ha ett til kull på henne, og jeg håper det blir noen tisper, vet om noen som venter i spenning på å få valp!

Nå gleder vi oss bare til jul og besøk av små barneføtter som er spent på om nissen kommer og hva som er i pakkene !

GOD JUL TIL DERE ALLE!

Valpeplaner

5 desember 2009 4 kommentarer

Minna har hatt en merkelig løpetid uten å blø og den var kortere enn normalt, så det ble ingen parring på Minna denne gangen.  Anders har vært så snill og lar meg ha ett til kull på Pippi. Så nå forandrer vi planene og heller parret Pippi.

Har vært i kontakt  med veterinæren jeg bruker for å spørre om det er ok siden hun hadde valper i Mai, han kunne ikke se at det skulle være noe problem. Denne gangen skal vi ta progrestronprøver fra 9 dagen så vi er sikker på rett tid. Hun vil etter all sannsynlighet bli inseminert på veterinærhøyskolen siden intrauterin inseminasjon er sikrere enn vaginal inseminasjon. Men det kommer litt an på når hun står og hvordan man skal gjøre det rent praktisk. Hannhund kommer det informasjon om snart…

Utenom det går vel livet sin vante gang, heldigvis har snøen kommet så man kan komme i litt julestemning om ikke annet. Og for ikke å snakke om hunder og sko som er atskillig renere med snø ute!