Arkiv

Arkiv for august 2010

Hundegalskap

22 august 2010 9 kommentarer

Ute på trappa og koser seg

Ja det føles ibland som man lever med hundegalskap. Med 2 voksne som den siste tiden ikke har vært helt i form, og 6 valper som krever sitt føles det som man har fullt opp med hunder. Når man i tillegg har besøk av slekt og venner som ikke har de samme intressene så gjelder det å få ting til å gå opp. Heldigvis går det, og stort sett enklere enn man tror.

Minna og Alice var en tur til veterinæren sist torsdag. Minna fikk sjekket opp kulen hun hadde på nakken (som ved ett hendig uhell hadde havnet en annen plass). Vi ble enige om å la den være, de gjorde ikke noe med sånne kuler så lenge det ikke var noe prekært. Hun kunne bekrefte det andre har sagt til meg at de fort oppstår problemer når man begynner å tappe, og ofte må man inn flere ganger å gjøre det når man først er begynt. I tillegg kan det gå infeksjon i det så fort man setter inn en kanyle. Minna sin kul er iallefall allerede mye bedre, den havnet på øverst på ett framben i en dag, deretter har den minsket betraktelig 🙂 Magen hennes er for øyeblikket mye bedre, etter å ha fått tips om linfrø ser det ut å være på bedringens vei. Synes synd i Minna som virkerlig har fått slitt etter keisersnittet…. Men vi får vel være optimistiske og tro at det er over nå.

Alice ble røntget i rygg, hofter, bekken og det som kunne røntges, ingenting ble funnet og alt så veldig bra ut. Så får vi bare håpe at etter 14 dager med Rimadyl vil det bli bedre. Hvis ikke må vi forsøke noe annet, kanskje fysioterapi el. Veterinæren trodde vel det samme som meg at hun har en vridning eller strekk, og av egne erfaringer vet jeg at det iblandt tar lang tid før de er bra igjen. Har gjort meg noen tanker etter at det har vært mye med hundene på en gang, en ting er iallefall sikkert. Hvor utrolig viktig det er å bli trodd at veterinærene, og at de tar jobben sin på alvor! Er veldig fornøyd med Anne Mette på Gjøvik Dyreklinikk, hun har brukt mye tid på begge hundene mine, til tross for at de har vært overbooket når jeg har ringt 😉

Oppdragelse

Nok om de voksne! Valpene har det bra og utvikler seg mye i denne perioden, fra 4 til 5 uker hender det veldig mye, morro å se at de nå begynner å bruke språket ovenfor hverandre, og at den sosiale biten med mennesker utvikler seg. De liker å få vært ute på dagen når været tillater det, tunnelen fra ikea blir flittig brukt.

Minna og valpene ute

 Ha en fin helg!

4 uker ++

17 august 2010 3 kommentarer

Har ikke hatt tid til å oppdatere bloggen, men sånn er det alltid når man har valper og tusen andre ting å gjøre på samme tid. Valpene har det bare bra, ingen blåøyde eller døve. Nye bilder av gjengen oppstilte finnes under puppies. Og nye kommer vel i slutten av denne uken også.

Minna har slitt litt etter keisersnitt, infeksjon og diverse annet og lørdag fikk hun en sprøyte på en dyreklinikk, og nå ser hun sånn ut:

Minna med sin fine kul

 Håper den forsvinner av seg selv, ellers må hun til veterinæren på fredag. Alice sliter desverre ennå med haltingen, og på torsdag/fredag bærer det avgårde til veterinæren, så får man bare håpe de finner ut hva det er som plager henne. Jeg har aldri opplevd en halting på den måte tidligere. Vi får tro at det ikke er noe ille.

I helgen hadde vi besøk av tanteungene, desverre slet Benjamin med å få tenner og var ikke helt i form, men Hannah var veldig opptatt av valpene. Såpass at hun ba om å få ta opp hundebæsj, så kanskje en kommende kennelhjelp 😉 Flink å kose med valpene og være med ut på tur med de voksne, merker at hun har blitt hele 5 år nå!

Hannah og Jesper

Hannah og Jesper

 Valpene lever livets glade dager og har begynt å være ute, de er tidlig oppe på morgenen kan man si. Jeg er ikke helt enig i å stå opp klokka halv seks, men det er bare å komme seg opp av senga!

Albert ute på tokt

Viiiill inn!

 

3 uker gamle

6 august 2010 2 kommentarer

Valpene er nå blitt 3 uker gamle og stabber rundt i valpekassen og utenfor, litt lek er de begynt med. Og de følger godt med når det er tid for karbonadadeig og henger over kanten når de må vente på tur 🙂

Har fått tatt hodebilder av gjengen idag og her er bildene: Oppstilte kommer til uken. Damene først selvfølgelig…..

Peanut hvit/sort tispevalp

Marte hvit/lever tispevalp

Marte hvit/lever tispevalp

Casper hvit/sort hannvalp

Jesper hvit/sort hannvalp

Jonathan hvit/lever hannvalp

 

Albert hvit/sort hannvalp

19 dager gamle

4 august 2010 2 kommentarer

Kitty har nå flyttet til sitt nye hjem, og hun og Lotta lever nok livets glade dager med lek. Lotta er litt oppgitt over hvor lite oppdratt Kitty er, men det ordner seg nok 😉  Så utrolig godt å vite at Kitty har fått ett bra hjem hos noen snille hundemennesker.

Ja så er valpene snart 3 uker gamle, nå kan man se utvikling fra dag til dag. Øynene er nå åpne og alle ser ut til å høre. De vil gjerne ut av valpekassen (som forøvrig er blitt påbygd siden de krever mer plass). Så de får bruke hele rommet når de er som mest aktive. I løpet av neste uke er det stua som står for tur. Minna er forsatt flink med stell, foring og rengjøring. Men begynner å bli klar for turer, eller det kommer an på om valpene sover godt når vi skal ut. Hører hun ett lite pip, så er det rett inn igjen.

Hodebilder av hele gjengen kommer i løpet av uka. Til helga blir det en liten sving til Oslo for bryllupsfest for Thorbjørn og Anders, gleder meg 🙂

Her er noen bilder tatt denne uken av de små: