Arkiv

Arkiv for mai 2009

4 dager gamle

18 mai 2009 8 kommentarer

Idag er Pippa og Petter som jeg kaller de blitt 4 døgn og den mest kritiske perioden er over. Og denne gangen var jeg ganske redd for at noen skulle falle ifra. Ikke mye morro hvis man hadde mistet 1 av 2 valper. Men ennå kan det jo hender endel, og neste ting man kan begynne å bekymre seg for er hørsel.. Egentlig selvpining å drive med oppdrett !

Både Pippa og Petter har stor appetitt og med matfatet for seg selv så har i allefall vekten gått opp endel. 

 Pippi hadde noe voldsomt med melk de første dagene, i tillegg hun to patter som ikke valpene kan patte av, og de ble rimelig store i løpet av de første døgnene og jeg har hatt antibiotika i bakhånden hvis hun skulle få jurinfeksjon, heldigvis har det gått bra så langt. Nå virker det som produksjonen er nede på det jeg er vant til. Så nå behøver jeg ikke å massere henne hver 3 time (som jeg har måtte gjøre med god hjelp av Gull 🙂  Ellers hender det vel ikke så mye her, 17 mai ble feiret hjemme med en bløtkake som vi klarte å spise opp i løpet av dagen 8)

Noen bilder

Dalmatinervalper

14 mai 2009 8 kommentarer

Så er det overstått for denne gang. Pippi begynte å bli urolig onsdag, og torsdag begynte det å dryppe grønn væske, altså fostervann. Så da var det bare å komme seg raskt til veterinæren som kunne konstatere at hun hadde for liten åpning til at vi kunne vente. Så da ble det keisersnitt. Desverre, skulle ønsket at det ble en normal fødsel, men hun hadde nok ikke nok veer til at det ville hendt. Så da får man vel egentlig bare være glad man kom seg fort nok til veterinæren. Heldigvis forstod Pippi fort at valpene var hennes, så det var ingen problem når vi kom hjem fra klinikken. Det er ingen »kjære mor» for hundemødre. De blir vekt opp med en gang etter at de er sydd igjen, og dermed er det bare å komme seg hjem å ta seg av valpene.

Og veterinæren som røntget henne hadde rett med antallet, det ble en sort tispe og en lever hanne. Normal størrelse på begge, hva de veier vet jeg ikke. Jeg veier ikke valpene såfremst de ikke er knøttsmå for å følge med på vekten. Rart å bare ha 2 valper i valpekassa, er så stor plass for både store og små der nå

Forsøker også å la tispen få så mye fred som mulig, jobben med valpene gjør de best uten for mye innblanding. Men man er vel litt i ammetåke de første dagene og hører hver minste lyd 🙂

De andre hundene er VELDIG interessert som alltid, men det roer seg fort. Alice fikk ett akutt anfall av valpesyke når jeg satte opp valpekassen, da la hun seg godt til rettei kassa og sukket tungt. Nå tror jeg hun er mest fornøyd med at noen andre er der inne og steller med valper!

Kommer tilbake med bilder når det er gått noen dager. I dag blir det tidlig kveld på meg! Natta 🙂

En prikkete hverdag

1 mai 2009 3 kommentarer

I går kom Pippi hit, så nå må jeg snart lete frem valpekassen. En ting er sikkert det kan nok ikke være mange valper der.

Men man skal vel egentlig ikke si noe, har blitt overrasket mer enn en gang, men i og med at veterinæren ikke så mange så er det neppe mange der, vi har en liten internt konkurranse, så får vi se hvem som har rett. Onsdag blir det ultralyd eller røntgen, det som veterinæren synes passer best, får vel stole på de lærde. Endelig er våronna ute ferdig, deilig å ha nabo med traktorhenger, den klarte vi å få full av rusk og rask, utrolig hva man kaller å samle i løpet av en vinter og vår….. Har såvidt begynt å fylle på nedkjørselen som skal bli bredere, er smal som den er nå. Har fyllt på første lass med jord, så nå er det vel å legge på duk å ha på grus eller hva man skal fylle på. Skal ringe litt rundt å høre hva som er best å bruke.

Jeg gleder meg veldig til å få Pixel i hus, hun kommer jo ikke før siste helg i mai, så det er ennå en stund til. Ingenting er avklart med forvert/medeier, men det dukker nok opp noen som man har lyst til å dele hund med 🙂 Jeg ser  hvor vanskelig det kan være, problemet er ikke at en hund bor hos andre, men at man da må ha den såpass mye hjemme at den kjenner oss og de andre hundene. Vil ikke ha valper på en hund som ikke er vant til å være hos oss, og ikke ville jeg føle meg komfortabel med å ha en fødende hund hjemme som jeg strengt tatt ikke kjenner.

Sånn sett har samarbeidet med Anders gått strålende, Pippi har vært her ofte, og har ingen problem med å tilpasse seg livet med de andre hundene. En annen ting er at den må gå sammens med de andre hundene man har, det er ikke gitt at 3 tisper synes det er ok med en voksen tispe som skal inn i flokken. Så jeg håper at noen  ikke så langt unna meg har tid og mulighet. Så får jeg sett Pixel ofte 🙂 Hun skal uansett være her en stund før hun flytter, så jeg får bli litt kjent med henne.

Ellers er været strålende for tiden og da går jo alt mye enklere i hverdagen 🙂