Arkiv

Arkiv for 22 august 2010

Hundegalskap

22 august 2010 9 kommentarer

Ute på trappa og koser seg

Ja det føles ibland som man lever med hundegalskap. Med 2 voksne som den siste tiden ikke har vært helt i form, og 6 valper som krever sitt føles det som man har fullt opp med hunder. Når man i tillegg har besøk av slekt og venner som ikke har de samme intressene så gjelder det å få ting til å gå opp. Heldigvis går det, og stort sett enklere enn man tror.

Minna og Alice var en tur til veterinæren sist torsdag. Minna fikk sjekket opp kulen hun hadde på nakken (som ved ett hendig uhell hadde havnet en annen plass). Vi ble enige om å la den være, de gjorde ikke noe med sånne kuler så lenge det ikke var noe prekært. Hun kunne bekrefte det andre har sagt til meg at de fort oppstår problemer når man begynner å tappe, og ofte må man inn flere ganger å gjøre det når man først er begynt. I tillegg kan det gå infeksjon i det så fort man setter inn en kanyle. Minna sin kul er iallefall allerede mye bedre, den havnet på øverst på ett framben i en dag, deretter har den minsket betraktelig 🙂 Magen hennes er for øyeblikket mye bedre, etter å ha fått tips om linfrø ser det ut å være på bedringens vei. Synes synd i Minna som virkerlig har fått slitt etter keisersnittet…. Men vi får vel være optimistiske og tro at det er over nå.

Alice ble røntget i rygg, hofter, bekken og det som kunne røntges, ingenting ble funnet og alt så veldig bra ut. Så får vi bare håpe at etter 14 dager med Rimadyl vil det bli bedre. Hvis ikke må vi forsøke noe annet, kanskje fysioterapi el. Veterinæren trodde vel det samme som meg at hun har en vridning eller strekk, og av egne erfaringer vet jeg at det iblandt tar lang tid før de er bra igjen. Har gjort meg noen tanker etter at det har vært mye med hundene på en gang, en ting er iallefall sikkert. Hvor utrolig viktig det er å bli trodd at veterinærene, og at de tar jobben sin på alvor! Er veldig fornøyd med Anne Mette på Gjøvik Dyreklinikk, hun har brukt mye tid på begge hundene mine, til tross for at de har vært overbooket når jeg har ringt 😉

Oppdragelse

Nok om de voksne! Valpene har det bra og utvikler seg mye i denne perioden, fra 4 til 5 uker hender det veldig mye, morro å se at de nå begynner å bruke språket ovenfor hverandre, og at den sosiale biten med mennesker utvikler seg. De liker å få vært ute på dagen når været tillater det, tunnelen fra ikea blir flittig brukt.

Minna og valpene ute

 Ha en fin helg!