Hjem > Dogs > Dalmatinervalper

Dalmatinervalper

14 mai 2009

Så er det overstått for denne gang. Pippi begynte å bli urolig onsdag, og torsdag begynte det å dryppe grønn væske, altså fostervann. Så da var det bare å komme seg raskt til veterinæren som kunne konstatere at hun hadde for liten åpning til at vi kunne vente. Så da ble det keisersnitt. Desverre, skulle ønsket at det ble en normal fødsel, men hun hadde nok ikke nok veer til at det ville hendt. Så da får man vel egentlig bare være glad man kom seg fort nok til veterinæren. Heldigvis forstod Pippi fort at valpene var hennes, så det var ingen problem når vi kom hjem fra klinikken. Det er ingen »kjære mor» for hundemødre. De blir vekt opp med en gang etter at de er sydd igjen, og dermed er det bare å komme seg hjem å ta seg av valpene.

Og veterinæren som røntget henne hadde rett med antallet, det ble en sort tispe og en lever hanne. Normal størrelse på begge, hva de veier vet jeg ikke. Jeg veier ikke valpene såfremst de ikke er knøttsmå for å følge med på vekten. Rart å bare ha 2 valper i valpekassa, er så stor plass for både store og små der nå

Forsøker også å la tispen få så mye fred som mulig, jobben med valpene gjør de best uten for mye innblanding. Men man er vel litt i ammetåke de første dagene og hører hver minste lyd 🙂

De andre hundene er VELDIG interessert som alltid, men det roer seg fort. Alice fikk ett akutt anfall av valpesyke når jeg satte opp valpekassen, da la hun seg godt til rettei kassa og sukket tungt. Nå tror jeg hun er mest fornøyd med at noen andre er der inne og steller med valper!

Kommer tilbake med bilder når det er gått noen dager. I dag blir det tidlig kveld på meg! Natta 🙂

 1. 18 mai 2009 @ 21:56 | #1

  hey:) Godtå se at alt går bra så langt. Skjønner godt at det er skremmende og spennende ja.. tror aldri jeg kommer til å ta sjansen jeg. Gleder meg til å se masse bilder av de fremover. Fine navn er det og, må jeg jo si:)
  kos dere videre

 2. Rigmor
  18 mai 2009 @ 09:37 | #2

  Hei og gratulerer me kvalpan!
  Mulig vi kjem innom og titt på dæm i sommer:)
  Ska å hent ho lille Dixie og et par daga – jada, ho e oppkalt…
  Klem fra ho Rigmor og han GT på Mo

 3. Aud.
  18 mai 2009 @ 08:56 | #3

  Hei og Gratulerer til Pippi og deg med valper! Ikke mange, men begge kjønn og begge farger ble det likevel!! Og alt gikk bra, det er det viktigste! Merker meg din omtanke for Den Nybakte Mor, og ønsker Alt Godt videre for Pippi og hennes tvillinger! Morsomt om Alice..ja, hun er nok glad det ikke er hennes ansvar, men vil nok vise sin interesse!.Gleder oss til bilder etterhvert! Beste hilsen fra Mandal.

 4. Hilde & Spot
  15 mai 2009 @ 14:23 | #4

  Gratulerer så mye!!! 🙂 🙂

 5. silje
  15 mai 2009 @ 10:32 | #5

  Gratulerer med valper!

 6. 15 mai 2009 @ 07:03 | #6

  Gratulerer med valper. Godt at alt gikk bra. Kos med to valper også :-). Og det er sikkert fint for Pippi. Gleder meg til bilder.

 7. Kenth
  14 mai 2009 @ 22:23 | #7

  Grattis!!!
  Äntligen blev Hedda mormor:O).

 8. Gull
  14 mai 2009 @ 21:22 | #8

  Hurra! Ho Pippi e blitt mor og ho Hedda bestemor!!!! Ho Hedda syns det e bra det berre va to valpa, da bli det lettere å pass barnebarnene. Hilsen bestemor Hedda og eier : )

Kommentarer er stengt