Hjem > Dogs > Sosialisering

Sosialisering

1 oktober 2010

Casper og Peanut på felleskjøpet for sosialisering

Ikke alltid lett å få sosialisert valpene man har igjen nok, tror de aller fleste  oppdrettere sliter med dårlig samvittighet i forhold til akkurat det.. Men turer ut alene hver dag får de, for å oppleve mennesker og andre dyr, men såklart blir det litt annet enn en valp som  reiser ved 8 uker og blir alene hund. Og som får være med matmor/matfar på jobb, og alt av fritidsaktiviterer, familieselskap og på turer både i by og mark.

Jeg får ofte spørsmål om å passe noen av hundene jeg har oppdrettet, iblandt har jeg mulighet og iblandt ikke. Akkurat nå er Arne her, og  Kitty er hos søsteren min, de kan av en enkel grunn ikke være sammen, Kitty har løpetid….Og jeg orker ikke utsette meg selv eller de andre som bor her for en kanskje hylende stressende Arne, Kitty, Minna og Alice + 2 valper som krever sitt. Det holder å passe en hund om gangen 🙂 Og siden jeg eier halvparten av Arne går han foran de andre som spør om jeg kan passe hunden for en periode. Strengt tatt er det ikke så enkelt å passe andre hunder, såfremst de ikke er så unge som Arne og Kitty, eller er hanner.

Dot.Com's Hippy Shake ''Arne'' ute på tur

Alice er ikke den enkleste med hunder som skal være her, hun slåss ikke men er veldig streng og det er jo ikke alle hunder som vil være nederst på rangen. Hun trives nok aller best med å bo sammens med 1-2 hunder alt over det blir hun fort utilpass av. Og jeg tar ingen sjanser etter en episode jeg hadde for noen år siden.  Tim og Pippi er det jo ingen problem med siden de praktisk talt har vært her mye i helgene, og de sklir rett inn i miljøet og rutinene. Mens det er alltid litt mer stressende når nye hunder skal være her, de skal tilpasse seg rutinene, hvor de får ligge og mattider.

Tror de aller fleste hundeeiere synes det er traumatisk å sette hundene sine på pensjonat, men heldigvis viser det seg at de aller fleste hunder takler det å være på pensjonat veldig bra. I utgangspunktet synes jeg man godt kan være skeptiske, for det finnes sikkert enda noen som ikke er bra, men de klarer man nok selv å luke ut ved å dra på besøk før hunden skal være der i pensjon. Det verste  er hvis det er mange bokser på ett rom, begynner en hund da å bråke kan du være sikker på at det blir ett lurveleven uten like.

Det aller beste er at det er ett lite pensjonat, som tar færre hunder og har mer tid til hver hund, da betaler jeg heller litt mer.  Og at det ikke er 10 forskjellige som jobber med hundene, dess færre dess bedre (min personlige mening). Alt behøver ikke være så fancy så lenge hundene har det bra, og får dekt sine behov!

  1. 1 oktober 2010 @ 18:00 | #1

    Vad fina prickar Arne har så stora och rejäla för att vara leverbrun. Jag tror inte du behöver ha dåligt samvete du försöker ju åtminstone socialisera dina valpar mer kan man ju inte begära. Det är inte lätt att passa andra hundar det «stör» alltid den hemmavarande flocken att någon främmande dyker upp och blir lite stökigare hemma en stund.

Kommentarer er stengt