Hjem > Dogs > Ammetåke

Ammetåke

20 februar 2010

Ja, det er vel det Pippi har for tiden. Hun ligger i valpekassa og forer sultne valper, mat og drikke til Pippi  inntas også der. Hun rører seg ikke ut av kassa annet enn når hun virkelig må ut for å gjøre i fra seg. Deilig med tisper som har hatt valper tidligere, jeg er litt mer avslappet da. Nå er dag 3 overstått og den mest kritiske perioden for de små unnagjort. Andre nervepirrende ting kommer etterhvert, men akkurat nå forsøker vi å ikke tenke på det… Noen av valpene var trege å komme igang med pust/skriking etter å ha blitt født, så jeg var litt usikker på hvordan det ville gå, men bare etter 3-4 imer kunne jeg ikke se noen forskjell på de og resten av kullet. De er nok mer hardføre enn man tror. For tiden sover vi (dvs. undertegnede, Minna og Alice) i en seng nede, da hører jeg hvis Pippi vil ut. Og det er enklere å sjekke med valpene  2-3 ganger i løpet av natta. Den første uken er jeg litt mer urolig enn når de begynner å bli 8-10 døgn gamle. Så da er det greit å ligge nære valperommet.

Idag har det snødd og blåst med -10 grader, men en fin tur med Gull og Hedda ble det uansett. Fikk gått noen nye veier, og Minna fikk se en flokk med islandshester, tror det var mellom 10-15 som stod ute. Minna synes de er fryktelig spennende, men strømgjerdet gjør at jeg ikke tør å slippe henne helt bort.

 1. Lilian
  27 februar 2010 @ 22:24 | #1

  Hei, og gratulerer så mye med flotte valper! Bendik og jeg har hatt sympativeer den siste tiden, og listet oss forsiktig forbi over jordet for ikke å forstyrre den gravide. Gleder meg til å se valpene, kan godt hjelpe til litt med å kose med dem når tiden er inne for det…

  Hilsen Lilian, nabokjerringa.

 2. Evy
  26 februar 2010 @ 00:23 | #2

  Grattis med valper, blir spennende å følge videre.. Kos dere med ammetåke og OL:)

 3. wenche
  21 februar 2010 @ 18:56 | #3

  Gratulerer veslejenta «vår» med flotte valper! Rart å tenke på at vesle Pippi er mamma for andre gang, jeg skjønner det liksom ikke. Men klart hun er en god mamma – hun er jo en veldig spesiell dalmis, da! Gleder oss til de små blir store nok til å ta i mot besøk – da ramler Oslogærningene inn døra igjen, hvis vi får lov! Ønsker hunder og menneskene deres alt godt framover!

Kommentarer er stengt