Arkiv

Arkiv for 18 februar 2010

Valper

18 februar 2010 5 kommentarer

Da er H-kullet ankommet, Pippi startet fødselen en dag før terminen. Noe jeg syntes var veldig greit, verste som finnes er når de går over tiden og man venter og venter…. Men denne gangen startet det altså litt i forkant. Tirsdag ettermiddag/kveld var hun ikke videre sulten, og på natta var hun litt urolig og peste. 06.30 kom den første valpen og deretter fulgte det slag i slag til ca 13.30.

Var veldig fornøyd over at fødselen verken gikk tregt eller for raskt, hun fikk tid mellom hver valp til å bli »kjent» med den som nettopp var født. Har lært meg at det er håpløst å skulle gjette antallet men jeg hadde kanskje trodd ca 6-7, så ikke så langt unna antallet som ble 9 stykker. Fordelt på 5 tisper og 4 hanner. Så får man bare håpe at de kommer seg igjennom de 3 første døgnene. Pippi er en flink mor som steller og ordner, så jeg blander meg ikke så mye inn, men ser at de spiser og sover, så lenge det er ro i valpekassa anser jeg at det går bra. Tidligere var jeg mye mer stresset, men man lærer heldigvis underveis. To andre »lærdommer» jeg tar med meg videre er at jeg skal ikke ta utstryk hvis jeg er usikker på ståtiden til en tispe men heller blodprøve, når jeg var på NVH fikk jeg vite at utstryk kan vise seg å bomme endel på hvor langt de er i ståtiden og at de egentlig kan være ferdig..

En annen ting jeg skal innrømme er at når jeg skulle bruke Aragon var jeg bekymret for antallet valper, synes han hadde gitt små kull (og med tanke på Pippi sitt forrige var  ikke det optimalt) og at han hadde hatt lite tisper i de siste kullene. Men så feil man kan man altså ta 🙂 Hadde jeg dratt til NVH sist gang Pippi ble inseminert hadde det nok endt opp med ganske mange fler valper vil jeg tro?

Minna er helt forstyrret og tror hun skal få komme inn til valpene noe hun selvfølgelig ikke får.. Så her må man ta sine forhåndsregler og låse de dørene man kan låse. Kan ikke tenke meg annet enn at hun må bli en bra mor selv når den dagen kommer? Hun stelte så  godt med Pippi sitt forrige valpekull og sine egne halvsøsken i F-kullet vårt. Men så spørs det hva hun vil synes om selve parringen!

Nei, nå skal jeg inn og se om det står bra til på valperommet og om Pippi vil ut en sving!