Hjem > Dogs > Planlagt galskap?

Planlagt galskap?

16 juli 2010

Ja hva annet kan man si etter en traumatisk valpefødsel. Skulle tro at man nå var forberedt på det meste, men dengang ei.

Minna begynte sine forberedelser til fødeslen for over ett døgn siden, så langt alt normalt. Veene begynte i ett tiden på natta, deretter hendte det ingenting. Etter en til to timer kontaktet jeg veterinær, først Mjøsvakta som den natten holdt til på Lillehammer. Deretter tok jeg kontakt med den eneste som har 24 timers vakt i regionen vår, Berg smådyrsykehus. Heldigvis kunne han ta imot oss, og minna ble puttet i bilen sammens med en stresset og redd matmor. Ved ankomst ble hun lagt i narkose og matmor ble sendt hjem med beskjed om at de ringte så fort keisersnittet var gjennomført og minna vekt opp. Tror aldri jeg har følt meg så ille til mote som da jeg reiste ifra Minna, blikket hennes når jeg gikk ut døra glemmer jeg nok aldri. I det øyeblikket tenkte jeg at det blir siste gang Minna skal ha valper eller noen andre for den saksskyld……. (sikkert glemt om 6 måneder). Noen timer senere fikk jeg en telefon om at alt hadde gått bra med Minna og valpene og at hun var klar for å reise hjem. Den beste telefonen jeg noensinne har fått! Nå ligger Minna i valpekassen på valperommet med valpene. Og roen har senket seg. Pulsen min er vel snart nede på normalt igjen, og forhåpentligvis får vi en fin tid fremover, men som sikkert består at det samme som alltid når man har valpekull:bekymringer for tispen, og valpene… Altså noen »normale» uker for oss.

 En ekstra tanke går idag til Hilde og Wenche som har Spot fra mitt B-kull, han er innlagt på Oslo Dyreklinikk og desverre er vel ikke prognosene så bra. En ekstra trøst både for de og meg er å vite at Spot har hatt ett fantastisk fint hundeliv hos eierne sine, bedre kunne han ikke hatt det. Tenkt hvis alle dyr kunne bodd hos noe som dere !

Nå tar vi oss en velfortjent blund på øyet og kommer tilbake friskt over helga 🙂

 1. Helle
  21 juli 2010 @ 23:27 | #1

  Åj, for en kjedelig start. Men hvis hun var igang med fødsel og det stoppet opp, så var det kanskje ikke noe annet å gjøre. Det er imidlertid utrolig hvor fort de kommer seg etter et keisersnitt, så dette kan fortsatt bli et kull til stor glede. Behagelig antall valper. Håper du har noen fine. livskraftige små i valpekassen din. Lykke til! Er også spent på bilder…

 2. Lilian
  20 juli 2010 @ 00:09 | #2

  Gratulerer med fine valper, Minna og Miriam! Trur nesten valpene må få keisernavn, siden de er født med keisersnitt… Har vært ute og gått tur med Bendik, og da diskuterte vi oss fram til noen forslag: Julius, Cæsar, Otto og Pjotr? Eller flere på J: Johannes, Julian og Josef? Fine keiserinner kunne hete Josefine og Augusta? Eller Kleopatra (Petra til hverdags?) Octavia eller Teodora? Bare forslag… Hilsen naboene.

 3. 17 juli 2010 @ 17:15 | #3

  Tusen takk for fine ord Miriam!!! Gratulerer så mye, Minna blir en god mor!

 4. Ann Kristin
  16 juli 2010 @ 18:36 | #4

  Nå krysser vi fingre for at alt går bra !! Jeg vet akkurat hvordan du har det !! Venter spent på bilder og oppdateringer 🙂

 5. 16 juli 2010 @ 17:30 | #5

  Uff, ikke noe gøy! Men glad for å høre at alt er bra med mor og valper, og håper resten av valpetiden går smertefritt 🙂

  Krysser fingrene for Spot!

 6. Bettan
  16 juli 2010 @ 17:29 | #6

  Hej på er!
  Vad skönt att allt gick bra med både Minna och valparna! Jag förstår dig, man känner sig så hjälplös när man måste lämna dom hos veterinären, men det är tur att det finns hjälp när man behöver den.
  Ha det så gott. Massor av kramar till er alla!
  Hälsningar från farmor och pappa Dante

 7. Jeanette
  16 juli 2010 @ 15:14 | #7

  Dette hørtes ut som en traumatisk opplevelse! Godt det er flinke dyrleger rundt omkring som hjelper til når det trengs. Da håper vi at alt går bra med både deg, Minna og valpene. Vi satser på at de er friske og fine og at jeg og Anders kan bli stolte eiere av en Dot.Com tispe snart…! Sov godt, vi snakkes over helgen… Hilsen jeanette.

Kommentarer er stengt